Her şeyi ile ayrı bir güzellikte, mavi ile yeşilin ahenkle kucaklaştığı, bereketli toprakları ile Akdeniz’in incisi ANAMUR…
Her geçen gün doğa güzelliklerinin yok olduğu, devasa yapıların yükseldiği, naylon seraların dört yanı kapladığı güzel ANAMUR..
Belki birilerinin okuduğunda hoşnutsuzluktan burun kıvıracağı en önemli sorunumuz hepimizin yaşadığı gibi kent içindeki otopark ve çeşmelerimizden akan su sorunu…
Dört Belediye Başkanı gördüğüm ANAMUR’da otopark sorununun çözülememiş olması büyük ayıplarımızdan yalnızca bir tanesi..
ANAMUR’ DA, araçlar nasıl park ediyor dikkat ediyor ?.
Hani bir köy düğününe gidersinizde araçlar yol kenarlarına gelişigüzel araçlarını bırakırlar ya.. Anamur kent merkezinde de böyle..
Yol kenarlarına iki sıra halinde park eden araçlardan, bırakın bir başka aracın geçmesini insanlar bile zorlukla geçiyorlar..
Kent merkezinde yeterli otopark olmaması ve artan araç ve bilinçsiz sürücü sayısına, yetersiz caddelerde eklenince, araç trafiği keşmekeşliği ciddi derecede arttı..
Gün içinde ceza kesilen araç sürücülerinin sayılarının artmasının , otopark sorununu çözecek anlamı taşımadığını kabul ederek, otopark sorununu ortadan kaldıracak önlemlerin bir an önce alınması kaçınılmaz olmuştur..
Allah Anamur’a tüm güzellikleri zenginlikleri verdikçe vermiş de, bu güzellikleri koruduğumuzu yada hak ettiği gibi yararlandığımızı söylemek demek doğru olmaz..
200-250 metreden çıkan artezyen suyunu kullanıyoruz. Çeşmelerimizden tuzlu akmaya başladı..
Yer altı kaynaklarının bu kadar zengin olduğu ANAMUR’da halkın büyük bir çoğunluğu damacana suyu kullanıyor..
Hemen yanımızdaki 26 bin nüfuslu Bozyazı Belediyesi 2008 yılında su sorununu çözdü, Bozyazılılar çeşmelerinden gönül rahatlığı ile kaynak suyu içerken,64 bin nüfuslu ANAMUR’da çeşmelerden artezyen suyu akıyor..
Akine, Sarıağaç ve Ormancık köylerinin kanalizasyon atıkları maalesef Dragon çayına akıyor..
Çevrede bulunan üreticiler ürünlerini kanalizasyon atığı karışmış suyla,sulamak zorunda bırakıldı..
Evlere verilen suyun yer altından gelmesinin Anamur gibi tarım kentlerinde sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor, bir tarafta Dragon çayına akıtılan kanalizasyon atıkları,diğer yanda ekeneklerde kullanılan yüzlerce çeşit zirai ilaç atıklarının içtiğimiz suya sızıntı ile karışıyor olma olasılığı, doğal olarak insanları tedirgin ediyor..
Adına türküler yazılacak kadar muhteşem bir kente,sahipsizlik ya-kış-mı-yor!..
Hafta sonu denize girmek için sahile gidenlerin birçoğu deniz keyfi yapamadı..
Çünkü deniz suyunun yüzeyi hiç de iç açıcı değildi..
Akine,Sarıağaç ve Ormancık Mahallelerinin Dragon çayına akan kanalizasyon atıkları, Anamur’un doğu yakasından, batı yakasında ise arızalanan Atıksu Arıtma tesisi..
Sağlık Müdürlüğü, periyodik aralılarla Deniz suyundan örnekler alarak tahlil yapıyor mu?
Kolibasili normal sınır değeri 200 olması gerekirken, Anamur da ne kadar çıkmaktadır..
Kolibasili normal değerlerin üzerinde yada sıkıntı var ise halkı aydınlatmak adına ne yapılıyor
Adı ‘Halk Sağlığı’ olan sağlık kurumundan açıklama beklemek herkesin en tabii hakkı..
İnsan sağlığına olumsuz katkıları olan tüm etkenlerin bertaraf edilmesini talep etmek, Anamur’un geleceği adına da önemli olduğu niye saklanıyor…
Güzelim Anamur sahipsiz olmayı hak etmiyor…
Sağlıklı Günlerde..
Sevgiyle Kalın…