Pandemi nedeniyle 2 yıldır evlerde ve kısıtlı etkinliklerle kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu, salgının etkisini azaltmasıyla yeniden sokaklara taştı.
Anamur’da da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi coşkuyla kutlandı.
İlkokul ve ortaokul öğrencilerden oluşan yürüyüş korteji, Sabah saat 08:30’da Çavuşpınarı Meydanı’nda toplandı.Kortej, Cumhuriyet Anadolu Lisesi Bando takımının öncülüğünde Yeni Cumhuriyet Meydanına geldi. Kaymakam Bilal Bozdemir, Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, siyasi parti ilçe başkanları, gaziler ve veliler katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başlayan programda ebediyete intikal eden şehit ve gazilerimizle birlikte Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları adına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
Günün anlam ve önemini içeren konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, öğrencilere, öğretmenlere ve velilere seslendi. Öğrencilere; ‘geçmişinizi unutmayın ki geleceğinize daha emin adımlarla yürüyün.’ Diyen Mercan, Öğretmenlere de, “Çocuklarımızı sizlere emanet ediyoruz. Onları, bu ülkenin temellerini atan yücelmesine katkı sağlamak için canlarını feda eden çağ açıp çağ kapatan geçmişini unutmasınlar. Özellikle Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm zorluklara rağmen kurduğu Cumhuriyeti ilelebet devam ettirmek için mücadele eden bir nesil yetiştirin.” Dedi.
Velilere de, öğrencilerinin emin ellerde olduğu mesajını veren İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, konuşmasını ‘Bayram’ şiiri ile sonlandırdı. Öğrencilerin okudukları şiirler ve müzik gösterileri ile renklendirdiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yöresel ve genel folklor gösterileri büyük beğeni topladı.
Tören sırasında meydanın üzerinde uçan esrarengiz paramotor meydandakileri heyecanlandırdı. Tören, protokol ve bazı velilerin hatıra fotoğrafı ile sonlandı.