Muz Piyasasında Çok Anormal Bir Durum Yok
Muzun çok zor bir süreçten geçtiğini kaydeden Anamur Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, muz piyasasında çok anormal bir durumun olmadığını söyledi. Girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğunu kaydeden Gümüş; “Bir kilo muzun üreticiye maliyeti, 5,5-6TL’yi neredeyse buluyor. Şu anda Rekabet Kurulu böyle bir inceleme başlatmış. Devletimize de güveniyoruz. Bizim bildiğimiz, gördüğümüz herhangi bir durum yok. Ama varsa yetkililer muhakkak bunu ortaya çıkaracaktır. Muz geçmişte Türkiye tüketiminin yüzde 13’ünü karşılıyordu, şu anda yüzde 85,90’ını karşılamaya başladı. Sayın Tarım Bakanımızda geçtiğimiz günlerde, ithali artık bitirme noktasına geldik. En kısa bir sürede, ithal bitecek demiştir. ” Dedi.
WhatsApp Grubu Oluşturulabilirler
Rekabet kuruluna güvendiklerini kaydeden Anamur, Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, ‘kendi aralarında WhatsApp grubu oluşturdular.’ Yönündeki iddialarla ilgili de; “ Bunu ben bilemiyorum. Bu konuda benim çok fazla bir şeyim yok. Tabii ki teknolojiyi bütün üreticilerimiz dahil herkes kullanıyor, WhatsApp grubu oluşturuldumu oluşturulmadı mı, oluşturulmasında her hangi bir şey yok. Oluşturadabilirler. Bunun önemli olan art niyetli mi, iyi niyetlimi? Her halde rekabet kurulu ona bakacaktır. Buna da onlar karar verecek. Bizim söyleyebileceğimiz Rekabet Kurulu çalışmasıyla alakalı bir şey yok. Umarım kısa bir sürede de de biz onlara inanıyor ve güveniyoruz.” Dedi.
WhatsApp grubu oluşturulmasının ne kadar hukuki olduğu sorusunu da yanıtlayan Gümüş; Hukuki boyutunu bilemiyorum.Ama bixim kendimizde de üyelerimiz arasında da, yönetimimiz arasında da bizimde gruplarımız var. Toplantılarımızı bildiriyoruz, her hangi bir tarımla ilgili çalışmaları bildiriyoruz, iklim koşullarını bildiriyoruz, afet konusunda bildirim yapıyoruz. İyi niyetli kurulan bir WhatsApp grubunun bir anormallik yaşayacağını ben tahmin etmiyorum. Ama burada art niyet varmıdır, yokmudur, nedir ne değildir. Bu konu ile ilgili bizim çok fazla bir bilgimiz yok. Önümüzdeki günlerde Rekabet Kurulu’nun bunu aydınlığa kavuşturacağına ben inanıyorum.” Dedi.